MEDZINÁRODNÝ TURNAJ KADETOV
"OLYMPIJSKÉ NÁDEJE"
"TOURNAMENT OF OLYMPICS CHANCES"
ÚSTÍ NAD LABEM (ČR), 27. až 29. októbra 2006
V dňoch 27. - 29. októbra 2006 sa uskutočnil za účasti 50 boxerov (14-ČR, 13-Severočeská oblasť, 10-Nemecko, 10-Slovensko, 3-Poľsko) zo štyroch štátov (Česká republika, Nemecko, Poľsko, Slovenská republika) v Ústí nad Labem (ČR) medzinárodný turnaj kadetov pod názvom „TURNAJ OLYMPIJSKÝCH NÁDEJÍ“. Boxeri Slovenska získali v ťažkej konkurencii jedno prvé miesto, tri druhé a dve tretie miesta. Turnaj mal veľmi dobrú športovú a spoločenskú úroveň.

Výpravu Slovenskej republiky na turnaj do Ústí nad Labem viedol vedúci výpravy a súčasne tréner Marián SMOLÁK, ktorý spolu so svojim asistentom Martinom STRASZEROM mali k dispozícii týchto borcov: 44 kg René RAJKÓ (BC Bašta ZRMS Komárno), 48 kg Maroš JOZEFOV (MŠK Vranov n./T.), 52 kg Róbert JANKO (BC Slovakia Bratislava), Matúš BABIAK (BC Stavbár Nitra), 57 kg Peter ČEČKO (MŠK Vranov n./T.), Arpád LAKATOŠ (BC Galanta), 60 kg Tomáš SISÁK (MŠK Vranov n./T.), 63 kg Zdenko KONRÁDY (BC Lokomotíva Košice), Ladislav TAKÁCS (BC Galanta), 66 kg Dávid GAŽI (MŠK Vranov n./T.). Spolu s výpravou cestoval i rozhodca Peter JACHMAN (AIBA, Komárno).
Hmotnosť 44 kg: V tejto hmotnosti štartovali štyria boxeri . René RAJKÓ sa v prvom stretnutí stretol  Karelom HÁJEKOM z Českej republiky. Stretnutie vyhral 22 : 9. Boxoval vo vysokom tempe. Českému boxerovi nedal žiadnu šancu presadiť sa. V druhom finálovom  stretnutí mal opäť českého boxera Jiřiho STADLERA. V tomto veľmi bojovnom stretnutí rozhodcovia sa v prvom kole priklonili 8 : 3 v prospech súpera, čo zjavne zvýšilo aktivitu nášho boxera. Po druhom kole bol stav 11 : 11. V treťom kole už náš boxer, ktorý bol veľmi dobre kondične pripravený doslova dobil súpera. Jeho víťazstvo 22 : 11 je toho dôkazom. René RAJKÓ vyhral a obsadil prvé miesto.

Hmotnosť 48 kg: V tejto hmotnosti štartovali šiesti boxeri. Maroš JOZEFOV štartoval už v predkole a natrafil na víťaza tejto hmotnosti Českého boxera Filipa RAJTRMANA. Stretnutie skončilo prehrou nášho boxera 12 : 10. Bolo nezaslúžené. Súper nášho boxera útočil v predklone sklá
ňal hlavu, za čo bol viackrát upozorňovaný. Maroš JOZEFOV ako ročník 1991 je perspektívnym boxerom. Bolo to predčasné finále. Filip RATRMAN vyhral ďalšie dve stretnutia verdiktom r.s.c a stal sa víťazom v tejto hmotnosti.

Hmotnosť 52 kg: V tejto hmotnosti štartovali šiesti boxeri. Nás reprezentovali Matúš BABIAK a Róbert JANKO. Ten sa v prvom zápase stretol s českým boxerom Erikom HULIEVOM. Stretnutie prebiehalo zdanlivo v prospech nášho boxera. Róbert JANKO dával presne údery, ale len jednotlivé. I keď viac presne zasahoval súpera, stretnutie skončilo 12 : 10  pre reprezentanta Českej republiky.

Matúš BABIAK sa v prvom stretnutí stretol s Českým boxerom Erikom HULIEVOM. V tomto stretnutí mal náš boxer slabšie prvé kolo. V ďalších kolách pridal na tempe a razancii úderov. Dobre predchádzal súpera a udržal si tempo až do konca stretnutia, ktoré vyhral 13 : 9. Vo finálovom stretnutí sa stretol opäť s Českým boxerom Michalom MIKOM. Stretnutie v prvých dvoch kolách diktoval Český boxer. V treťom kole bol náš boxer aktívnejší no už nestačil stiahnuť náskok súpera z predchádzajúcich kôl. Škoda opatrnosti v prvých kolách. Stretnutie skončilo 17 : 12 v prospech českého boxera . Matúš BABIAK obsadil druhé miesto.

Hmotnosť 57 kg: V tejto hmotnosti štartovali ôsmi boxeri a  dvaja naši  Arpád LAKATOŠ a Peter ČEČKO.  Arpád LAKATOŠ sa v ringu stretol s českým boxerom Jánom KOZINOM. Stretnutie sa vyvíjalo v prospech nášho boxera. Český boxer bol v prvom kole počítaný. Arpád LAKATOŠ po celé stretnutie tvrdo útočil. Jeho údery český rozhodca dva krát verejne napomínal. V tomto prípade výhra súpera 12 : 6  bola zásluhou rozhodcu, ale v závere rozhodla aj slabšia kondícia nášho boxera.

Peter ČEČKO bol veľkým prekvapením. Prvé stretnutie boxoval s českým boxerom Ladislavom JARKOM. Vysoké tempo, ktoré nasadil mu vydržalo celé stretnutie, ktoré vyhral 23 : 11. V druhom stretnutí narazil na českú jednotku Miroslava SERBANA. Prvé kolo bol náš boxer lepším. Súpera predchádzal a často bodoval. V druhom kole došlo pri krížnom údere na súpera k silnej bolesti v  kĺbe stehennej kosti. Na čo sa  počas prestávky pred tretím kolom sťažoval. A práve v závere tretieho kola mu súper dal úder na túto časť po, ktorom už nebol schopný boja. Jednoznačne to bol úder nečistý  a museli sme za pomoci českých usporiadateľov vyhľadať nemocničné vyšetrenie. Stretnutie skončilo výrokom rozhodcu r.s.c.i v prospech Miroslava SERBANA, ktorý túto hmotnosť bez problémov vyhral. Peter ČEČKO skončil na treťom mieste.

Hmotnosť 60 kg: V tejto hmotnosti štartovali štyria boxeri. Slovensko reprezentoval Tomáš SISÁK. V prvom stretnutí sa stretol s českým boxerom Lukášom KOPECKÝM. Stretnutie bolo veľmi tvrdé a bojovné. Tomáš SISÁK mal čo robiť, aby neprajnosť rozhodcov pri bodovaní priviedol do víťazného konca 14 : 13. Vo finále sa stretol s českým boxerom Zdenkom FERKOM. Stretnutie, v ktorom sa jednalo o boxera z Ústi n/L bolo opäť v réžii českých rozhodcov, ktorí tvrdé údery nášho boxera vôbec nebodovali. Až na tretie kolo bol náš boxer aktívnejším. Prehra 16 : 5 je nezaslúžená. Tomáš SISÁK obsadil druhé miesto.

Hmotnosť 63 kg: V tejto hmotnosti štartovali piati boxeri. Nás reprezentovali Zdenko KONRÁDY a Ladislav TAKÁCS. Zdenko KONRÁDY sa stretol v ringu s Poľským boxerom Patrikom LITKEWICOM. Náš boxer útočil jednotlivými údermi, čo bolo málo na reprezentanta Poľska, ktorý zasahoval nášho boxera pri výmenách sériami úderov. I keď celé stretnutie robil Zdenko KONRÁDY tlak jednotlivým údermi nemohol vyhrať. Stretnutie skončilo 17 : 8 v prospech poľského boxera.
Reprezentant Slovenska René RAJKÓ (v červenom) v jednom zo svojich zápasov
Stupeň víťazov do 44 kg, na najvyššom stupni ako víťaz reprezentant Slovenska René RAJKÓ
Reprezentant Slovenska Matúš BABIAK v jednom zo svojich zápasov
Druhý náš boxer Ladislav TAKÁCS v prvom stretnutí mal za súpera českého boxera Filipa NOVOTNÉHO. Náš boxer bol aktívny diktoval tempo. Presnými údermi po celé stretnutie nepustil súpera k vážnejšej akcii a zaslúžene vyhral 18 : 2. V druhom stretnutí, finálovom sa stretol s českou jednotkou Zdenkom CHLÁDEKOM. Zdeněk CHLÁDEK, ktorý štartuje ako šestnásť ročný českú extraligu  seniorov bol veľmi silný na nášho boxera. V stretnutí dochádzalo k veľmi tvrdým výmenám, kde i náš boxer zasahoval svojho súper, ale rozhodcovia výsledkom 28 : 2 len znehodnotili snahu nášho reprezentanta. Ladislav TAKÁCS skončil na druhom mieste.

Hmotnosť 66 kg: V tejto hmotnosti štartovalo päť boxerov. Slovensko reprezentoval Dávid GAŽI. V prvom stretnutí sa náš boxer stretol s českým boxerom Dávidom OUDRNICKÝM. V tomto stretnutí boxoval náš boxer odhodlane a išiel tvrdými údermi za svojím súperom. V druhom kole bol súper nášho boxera po tvrdom údere v pozícii „na zemi“, na čo ho sekundant po odpočítaní rozhodcom vzdal. V druhom stretnutí sa odhodlanie vytratilo. Náš boxer boxoval s českým boxerom Oskarom LAKOMÝM. Nepodal výkon z prvého stretnutia. Zle útočil nepočúval rady sekundantov. Prehra 27 : 7 musí byť jeho ponaučením. Obsadil tretie miesto. Túto hmotnosť vyhral jasne Oskar LAKOMÝ.

Turnaj neobsadilo viacej avizovaných štátov bývalých ruských krajín. Niektoré stretnutia, o ktoré sa pričinili aj naši boxeri mali veľmi dobrú úrove
ň. Pre nás je dobre, že výkonný výbor na odporučenie TMK schválil širší káder, ktorý nás reprezentoval. Takto do budúcna sa dá vychovať perspektívny kolektív nádejných boxerov. Zlepšiť sa musí kondičná príprava niektorých boxerov a taktiež životospráva. Zo strany organizátora bolo o našu výpravu veľmi dobre postarané po všetkých stránkach. Je len na škodu, že mi nemáme takýto silný trojdňový turnaj na Slovensku.
VYLUČOVACIE ZÁPASY
27. októbra 2006
SEMIFINÁLOVÉ ZÁPASY
28. októbra 2006
FINÁLOVÉ ZÁPASY
29. októbra 2006
Double click to edit
V semifinálovom stretnutí váhy do 52 kg zvíťazil borec SR Matúš BABIAK nad borcom ČR Erikom HULIYEVOM na body 13 : 9
Stupeň víťazov do 52 kg, zľava: Matúš BABIAK (SVK), víťaz Michal MIKO (SVC), Erik HULIYEV (CZE) a Kevin STŐTZEV (GER)
KONEČNÉ PORADIE
Stupeň víťazov do 60 kg, zľava: Tomáš SISÁK (SVK), víťaz Zdeněk FERKO (SVC), Sebastian KNIGGE (GER), Lukáš KOPECKÝ (CZE)
Spracoval: Marián SMOLÁK
reprezentačný tréner mládeže SR
Pablo Software Solutions