MEDZINÁRODNÉ STRETNUTIE
výberov ZÁPADNÉHO SLOVENSKA a žúp GYŐR-MOSON-SOPRON
"GALANTSKÉ TRHY"
Letný ring v MESTSKOM ANFITEÁTRI GALANTA, 12. augusta 2006
BOLO TO PODUJATIE
VYDARENÉ PO VŠETKÝCH STRÁNKACH
Dňa 12. augusta 2006 uskutočnilo v letnom ringu na Mestskom anfiteátri v Galante, ako sprievodné športové podujatie počas XXII. roníka tradičných GALANTSKÝCH TRHOV stretnutie výberov Západného Slovenska a župy Győr-Moson-Sopron. Stretnutie bolo rozdelené do troch častí, predzápasy, hlavný zápas a zápasy mužov. V hlavnom zápase zvíťazilo CTM Galanta nad mixom župy Győr-Moson-Sopron v pomere 12 : 8. Stretnutie zapadlo do osláv a malo veľmi dobrú športovú a spoločenskú úroveň.

Nad vážením a regulárnosťou zápasov dohliadal hlavný rozhodca stretnutia Peter JACHMAN (AIBA, Komárno). V ringu a na bodoch sa striedali: Milan STRNAD (AIBA, Dubnica nad Váhom), Ing. Zoltán BÉNYI (I. trieda, Kameničná) a hosť z maďarského MOSZ-u OROSZ József. Činnosť ŠTK na stretnutí vykonával člen ŠTK SABA Karol OREL. Zdravotné zabezpečenie mali na starosti MUDr. Ľudovít JÓNÁS a MUDr. Igor KÁNTOR.

Podujatie medzinárodného regionálneho významu, zahrnuté do športového kalendára SABA, prebehlo v letnom ringu Galantského amfiteátra d
ňa 12. augusta 2006, ako sprievodné športové podujatie XXII. ročníka tradičných Galantských trhov. Bolo to podujatie vydarené po všetkých stránkach, spoločensky príťažlivé, športovo hodnotné, správne gradujúce a poučné.

Manažment BCG rozdelil scenár do troch častí. V prvej sa predstavila omladina v troch predzápasoch, druhú, nosnú časť, predstavoval súboj CTM Galanta s mixom župy Győr-Moson-Sopron (12:8) a v tretej dostali príležitosť muži BCS Nitra, ŠKP Bratislava, BC Dubnica a Sopronu v zaujímavej konfrontácii rôznych boxerských škôl. Plánovaný športový program bol splnený, keď tréneri Dušan Bučko, Ing. Tibor Hlavačka a hosťujúci József Salga, naplnili „kontrakt“ podľa ostatného scenára, do poslednej bodky.

V trojhodinovom programe dostalo príležitosť 22 slovenských boxerov, z toho 8 reprezentantov (dvaja kadeti, dvaja juniori a štyria muži). Ich súperi z Maďarska demonštrovali kvalitný úder a vo viacerých prípadoch aj veku primeranú hernú vyspelosť (TÓTH Benjamín, TÓTH László, KORPICS István, ORSOLYA Norbert, NÁDORI Tibor). Boxeri Zsl. výberu prišli, vzhľadom na aktuálny mezocyklus, pripravení rôzne. “Stálice“ ako Mário TAVALI, Ladislav TAKÁCS, Tibor VARGA, Michal FRANEK či Štefan SLÍŽ, demonštrovali svoje schopnosti aj napriek tomu, že je tu ešte len prípravné obdobie, iným bol kalendár na prekážku. Vzostupnú formu oproti jari bolo badať u Róbert BARABÁŠA, Leopolda PILA a najmä Mária NOVÁKA, na druhej strane sa trápili Ladislav CZANIK a Michal KINCEL. V druhom slede vynikli Jakub KAČA, Dániel HERCZEG a Jozef TAVALI, naopak prekvapivé útoky súperov neustrážili Nikolas ŠIMČÍK a Ľuboš FERDINAND. Medzi najhodnotnejšie patrili duely Dávid MÁTÉ - Jakub KAČA, István KORPICS - Ladislav TAKÁCS, doslova sa iskrilo v divácky atraktívnom súboji László TÓTH - Michal KINCEL, v ktorom aktuálny juniorský šampión Maďarska zdolal pred limitom úradujúceho majstra SR mužov a hlavne súboj Petra SUPEKA so Štefanom SLÍŽOM. Neznámy Dubničan s rakúskou registráciou, sa prejavil ako nevídaný bojovník, ktorý po treťom rátaní dostal svojho boxersky podstatne kvalitnejšieho protivníka do pozície k.d. na solar, aby vzápätí po svojom štvrtom k.d. musel nedobrovoľne odísť z ringu. Táto dvojica si u divákov vyslúžila standing ovation a bola tou najlepšou bodkou za celkovo veľmi hodnotným podujatím.

Štefan SLÍŽ je dnes, z  hľadiska perspektivity v medzinárodnom ringu, našim mužom číslo jedna. Z boxu vie na ťažkú váhu a somatotyp pomerne veľa, herné situácie a úderovú techniku však treba do úmoru brúsiť a hlavne boxovať a boxovať, za účelom upevnenia psychiky asi tak, aby sa v ringu cítil ako ryba vo vode.

Dušan BUČKO so svojim triom príjemne prekvapil, keď s výnimkou Franeka varil z vody, ale uvaril dobre. Škoda, že z  programu vypadol jediný zápas pôvodného scenára Michal FRANEK - Tomáš KOVÁCS, ktorý by bol zrejme zážitkom na pohľadanie.

Boje v ringu a za stolíkmi rozhodovali pod taktovkou hlavného Petra JACHMANA Milan STRNAD, Ing. Zoltán BÉNYI a rozhodca MOSZ-u OROSZ József. Ich výkony v ringu boli miestami rozpačité a domáci sa cítia poškodenými v prípade verdiktu 1 : 2 na body, v neprospech Ladislava TAKÁCSA (kadet - 63 kg).

Celé podujatie, ktoré režíroval hlavný organizátor Juraj STERN, sledoval prezident SABA Štefan SEDLÁČEK, člen VV Dušan VAŇO, predseda matričnej komisie Ing. Miroslav JAKUBÍK, člen rady ATB Juraj GYŐRFI, nestori slovenského boxu Tibor LŐV, Imrich VIGH a Tibor ROMAN, v ORŠ pôsobil predseda dozornej rady SABA Ing. Zoltán HORVÁTH, ŠTK zastupoval Karol OREL.

Tento medzinárodný  súboj regionálnych výberov bol dobrou propagáciou boxu, keď spomínaný hodnotný šport sledovalo odhadom sedemsto divákov.

Slávnostný nástup výberu ZSL, zľava: Štefan SLÍŽ, Michal FRANEK Michal KINCEL, Mário NOVÁK, Jozef TAVALI, Ladislav TAKÁCS, Ladislav CZÁNIK, Mário TAVALI, Ľuboš FERDINAND, Leopold PILO, Nikolas ŠIMČÍK a za nimi tréner Miroslav RUSNÁK.
Pri slávnostnom nástupe družstvo z Maďarských žúp GYŐR-MOSON-SOPRON.
Rozhodcovia, ktorí sa starali o hodnotenie bojov. Zľava: hosť z Maďarska OROSZ József, Milan STRNAD, hlavný rozhodca Peter JACHMAN a Ing. Zoltán BÉNYI.
VÝSLEDKY JEDNOTLIVÝCH STRETNUTÍ
12. augusta 2006
P.č. Veková
kategória
Hmotnostn á
kategória
Červený roh / Red corner - Modrý roh / Blue corner Výsledo k Verdikt
1. mladší žiaci 28 kg SANDAL Zoltán - OBK Tomášikovo - TAKÁCS Michal - BC Galanta 0 : 2 na body, 1 : 2
2. mladší žiaci 28 kg ŠKRABÁK František - BC Galanta - HERÁK Jozef - BC Galanta 0 : 2 RSC / 1
3. starší žiaci 54 kg ŠIPOŠ Richard - OBK Tomášikovo - BARABÁŠ Róbert - BC Galanta 2 : 0 na body, 2 : 1
4. mladší žiaci 32 kg MÁTÉ Dávid - Výber G-M-S - KAČA Jakub - Výber ZS 0 : 2 na body, 0 : 3
5. starší žiaci 35 kg ORMÁNDI Ádám - Výber G-M-S - HERCZEG Dániel - Výber ZS 0 : 2 na body, 0 : 3
6. starší žiaci 38 kg NÁDORI Tibor - Výber G-M-S - ŠIMČÍK Nikolas - Výber ZS 2 : 0 RSC / 1
7. starší žiaci 48 kg BENCZE Ádám - Výber G-M-S - PILO Leopold - Výber ZS 0 : 2 na body, 0 : 3
8. starší žiaci 48 kg ORSOLYA Norbert - Výber G-M-S - FERDINAND Ľuboš - Výber ZS 2 : 0 RSC / 1
9. kadeti 54 kg SZABÓ Bálint - Výber G-M-S - TAVALI Mário - Výber ZS 0 : 2 na body, 0 : 3
10. kadeti 57 kg TÓTH Benjamín - Výber G-M-S - CZÁNIK Ladislav - Výber ZS 2 : 0 RSC / 3
11. kadeti 63 kg KORPICS István - Výber G-M-S - TAKÁCS Ladislav - Výber ZS 2 : 0 na body, 2 : 1
12. juniori 46 kg MÁTÉ Ádám - Výber G-M-S - TAVALI Jozef - Výber ZS 0 : 2 na body, 0 : 3
13. juniori 75 kg KISS Bálint - Výber G-M-S - NOVÁK Mário - Výber ZS 0  : 2 RSC / 1
14. seniori 60 kg TÓTH László - Sopron - KINCEL Michal - BC Stavbár Nitra 2 : 0 vzdaním, 4. kolo
15. seniori 75 kg VRANÍK Peter - BC Dubnica n./V. - VARGA Tibor - ŠKP Bratislava 0 : 2 na body, 0 : 3
16. seniori 75 kg VASS Richard - Sopron - FRANEK Michal - ŠKP Bratislava 0 : 2 vzdaním, 2. kolo
17. seniori 91 kg SUPEK Peter - BC Dubnica n./V. - SLÍŽ Štefan - ŠKP Bratislava 0 : 2 RSC / 4
V Galante,13.augusta 2006
                                                                                                                                                                                      Spracoval:  Ivan ZELENÁK
                                                                                                                                                                                      poverený konateľ BC Galanta
Pablo Software Solutions