MEDZINÁRODNÝ TURNAJ JUNIOROV
"PERMONÍČEK"
Frídek Místek (ČR), 14. a 15. októbra 2006
V dňoch 14. a 15. októbra 2006 sa vo Frídku Místku (ČR) uskutočnil za účasti boxerov štyroch štátov (Chorvátska, Poľska, Českej republiky, Slovenskej republiky) XXXIII. ročník medzinárodného turnaja juniorov v boxe pod názvom "PERMONÍČEK". Výprava Slovenskej republiky bola zastúpená oddielom ŠKB Spartak Komárno OBK Tomášikovo a BC Považan Nové Mesto nad Váhom. Slovenský reprezentant Mário NAGY obsadil v hmotnostnej kjategórii do 57 kg prvé miesto a domov si priniesol zlatú medailu. Celkove Slovensko získalo jednu zlatú, tri strieborné a tri bronzové medaile. Turnaj mal dobrú športovú a spoločenskú úroveň.

Nad vážením a regulárnosťou výsledkov dhliadal hlavný rozhodca turnaja Petr KOCOUREK. V ringu a na bodoch sa striedali: Petr KOCOUREK (I. trieda, Olomouc), Ing. Miroslav JAKUBÍK (AIBA, Bratislava), Norbert HORŇÁK (II. trieda, Komárno), Andrzej FILIPEK (Poľsko). Zdravotnícke zabezpečenie mal na starosti MUDr. MAZOCH.

Výpravu boxerov Slovenskej republiky na turnaj do Frídku Místku viedol vedúci výpravy Norbert HORŇÁK (Komárno) a rozhodca Ing. Miroslav JAKUBÍK (AIBA, Bratislava). Tréner výpravy Juraj GYŐRFI (ŠKB Spartak Komárno mal k dispozícii boxerov: 57 kg Mário NAGY, 60 kg Jozef POLÁK (obaja ŠKB Spartak Komárno), 64 kg Zsolt CSICSÓ (OBK Tomášikovo), 69 kg Mário LAKATOŠ (ŠKB Spartak Komárno), 81 kg Marián GOGOL (BC Považan Nové Mesto nad Váhom), 91 kg Patrik ŠKULAVÍK a +91 kg Jaroslav ŠUHAJDA (obaja ŠKB Spartak Komárno).

33. ročníka medzinárodného turnaja juniorov Permoníček, ktorý sa konal v d
ňoch 14. a 15. X. 2006  vo Fridku Mistku  sa zúčastnili výpravy štyroch štátov, Poľska, Chorvádzka, Česka a Slovenska. Slovensú výpravu reprezentovali  vedúci výpravy Horňák Norbert, tréner Juraj Györfi, rozhodca Miroslav Jakubik a sedem boxerov.
Vo váhe 57 kg nastupil náš borec Mário NAGY na prvý zapas s reprezentantom Poľska Tinec Marcinom. V tomto stretnutí Nagy zvíťazil na body 3:0. Na finálove stretnutie nastúpil náš borec proti reprezentantovi Česka Černému. Černý do finale postúpil vďaka voľnému losu.  V tomto dueli jednohlasne  zvíťazil náš borec Mário NAGY 3:0, a tým zabezpečil zlatú medailu pre Slovensko.
V 60 kg váhovej kategórii boli štyria  boxeri. Nášmu  Jozefovi POLÁKOVI určil los reprezentanta Poľska Adašínskeho.  Polák bojoval, ale na súpera nestačil. V treťom  kole náš borec začal silno krvácať z nosa a lekár ukončil stretnutie v prospech súpera  rsc. v 3 kole.
Váhu 64 kg obsadili traja boxeri . Náš boxer v Zsolt CSICSÓ v prvom zápase bojoval s Poliakom Kulpom Marcinom, ktorý bol po fyzickej stránke zdatnejší. Nášho borca to však neodradilo, vracal sa do protiútokov, ktoré rozhodli stav stretnutia v pomere 3:0 v prespech nášho borca.
Vo finale sa stretol s borcom Chorvádzka Brkičom. Chorvádzky borec Brkič nar. 11.11.1987 postúpil do finale cez voľný los. Prvé kolo  náš borec vyhrával, ale v ostatných kolách už bolo vidieť únavu z predchádzajúceho zápasu. Csicsó prehral  n.b. v pomere 3:0.
Váha 69 kg bola taktiež plno obsadená. Nášmu  Mário LAKATOSOVI určil los Českého boxera Juraja Kasaniča. Hneď začiatkom prvého kola nastala tvrdá výmena úderov medzi oboma boxermi. Nášmu borcovi začal krvácať nos a český rozhodca po konzulzácii s lekárom ukončil stretnutie v prespech českého boxera RSC.
Vo váho 81 kg náš Marian GOGOL bojoval s Chorvátom Božikom, ktorý mal opačné garde. Náš borec ešte v prvom kole zabojoval, avšak  v druhom kole nestačil na nohách chorvátovi, ktorý ho zatlačil do rohu a Gogoľ bol dvakrát počítaný. Rozhodca rozhodol stretnutie RSC 2. kole v prospech Božika. Božik vo finale podľahol čechovi Šprinlovi NB.
Vo váhe 91 kg sa stretli iba dvaja boxeri. Szkurlat z Poľska a náš boxer Patrik ŠKULAVÍK. Szkurlat bol skúsenejší borec, ktorý má odboxovaných už 57 stretnutí. Pri tomto skúsenom
Tréner Juraj GYŐRFI so svojim najväčším želiezkom v ohni - Máriom NAGYOM
boxerovi bol náš borec s 10 zápasmy začiatočník, avšak nebojácne odolával. Stretnutie sa skončilo RSC v 2 kole v prospech Poliaka.
Vo váhe +91 kg boli taktiež len dvaja boxeri. Robert Marcog z Poľska a náš Jaroslav ŠUHAJDA. Jaro sa hneď v prvom kole pustil do ostrej výmeny úderov, avšak na skúseného Poliaka ktorý mal odboxovaných už 51 srtetnutí to nestačilo. Prehral RSC v 1. kole.
Boxerská a organizačná úrove
ň bola v celku dobrá. Všetky zúčastnené štáty sa predstavili s reprezentačním družstvom okrem Slovenska.
Musím vyzdvihnúť úspech Mária Nagya, ktorý napriek malým skúsenostiam z medzinárodného ringu zvíťazil a zabezpačil zlatú medailu pre Slovenskú výpravu.
Výsledky prvého dňa
14. októbra 2006
FINÁLOVÉ VÝSLEDKY
15. októbra 2006
Spracoval: Juraj GYŐRFI
tréner výberu SR
Pablo Software Solutions