SLOVENSKÁ LIGA BOXU - celoštátna
ročník 2006, 6. kolo (posledné)
GALANTA. 11. - 12. novembra 2006
V dňoch 11. a 12. novembra 2006 sa za účasti 74 boxerov (žiaci-26, kadeti-22, juniori-24, seniori-2) zo 14 klubov a oddielov uskutočnilo v Mestskej športovej hale v Galante šieste - posledné kolo celoštátnej Slovenskej ligy boxu - ročník 2006. Pred samotným začiatkom oficiálnej časti súťaže bolo v ringu odboxovaných  šesť zápasov, slušnej úrovne, primeranej dĺžke tréningu jednotlivých borcov. Prvý krát sa na turnaji, ale v neoficiálnej časti predstavili borci nového oddielu BC Linka Box Dunajská Lužná vedená Alojzom LINKOM. V oficiálnej časti medzi žiakmi v šiestom kole vyhral oddiel BC Galanta so 48 bodmi, pred OBK Tomášikovo so 17 bodmi a ŠKP Bratislava so 14 bodmi. Kategóriu kadetov v tomto kole vyhral opäť oddiel BC Glanta s 33 bodmi, pred MŠK Vranov nad Topľou s 30 bodmi a ŠKB Spartak komárno so 16 bodmi. Medzi juniormi v tomto kole exceloval oddiel BC Lokomotíva Košice, ktorý vyhral s 50 bodmi, pred ŠKB Spartak Komárno s 21 bodmi a MŠK Vranov nad Topľou so 14 bodmi. Kategóriu seniorov obsadili len dve družstvá (BC Trnava, BC Slovakia Bratislava) po jednom borcovi a získali po 5 bodoch, nakoľko títo neboli v rovnakej hmotnosti.
V konečnom poradí po šiestich kolách v kategórii žiakov na 1. mieste skončili boxeri BC Galanta so 64 bodmi, pred ŠKP Bratislava s 37 bodmi a OBK Tomášikovo s 29 bodmi. Konečná tabuľka v kategórii kadetov prezrádza, že na 1. mieste s 200 bodmi skončil oddiel MŠK Vranov nad Topľou, pred BC Galanta, ktorá získala 126 bodov a tretím BC Slovakia Bratislava so 43 bodmi. Kategóriu juniorov s vysokým náskokom (
69 bodov) vyhral oddiel BC Lokomotíva Košice  s 249 bodmi, pred MŠK Vranov nad Topľou so 180 bodmi a BC Považan Nové Mesto nad Váhom so 115 bodmi. Kategóriu seniorov vyhral oddiel BC Stavbár Nitra so 17 bodmi, pred BC Slovakia Bratislava s 15 bodmi a dvomi oddielmi na treťom mieste (BC Považan Nové Mesto nad Váhom, MŠK Vranov nad Topľou), ktoré získali zhodne po 10 bodov. Turnaj mal dobrú športovú a spoločenskú úrove
ň.

Účasť 74 boxerov na poslednom kole SLB v Galante a 14 klubov bola dobrou bodkou tohoročnej súťaže. Keby kluby zodpovedne pristupovali na každé kolo aj úrove
ň boxu na Slovensku by rozhodne išla smerom hore. Dobrá organizácia, prostredie a diváci v Galante dali bodku za tohoročnou súťažou družstiev v mládežníckych, ale aj seniorskej súťaže na rok 2006 .

Už prvý de
ň bojov v ringu  mladších žiakov v podobe  víťazov do 25 kg  Michala TAKÁCSA  z BC Galanta, do 63 kg Tomáša ZŐLDA BC Lučenec, ale i ďalších naznačili správnu cestu dať príležitosť v ringu už dvanásť ročným boxerom.
V kategórii starších žiakov podali dobré výkony do 42 kg Štefan MEZEI z ŠKP Bratislava, do 52 kg Patrik SEMAČ z MŠK Vranov nad Topľou  a víťaz tejto kategórie Ľuboš FERDINAND z OBK Tomášikovo.

V mladšom doraste (kadeti) predviedli bojovné stretnutia v ringu do 48 kg Maroš JOZEFOV z MŠK Vranov nad Topľou, do 52 kg  Mario TAVALI z BC Galanta a Róbert JANKO z BC SLovakia Bratislava a tejto hmotnosti ešte vyrovnané stretnutie Karol CSICSÓ z ŠKB Spartak Komárno a Vladimír MALACKÝ z BC Slovakia Bratislava, do 57 kg Arpád LAKATOŠ z BC Galanta a Jozef ROZSTAS z ŠKB Spartak Komárno. Medzi stretnutia dobrej úrovne patrili v hmotnosti do 63 kg Tibor KRUŽEL z BC Trnava a René LAKATOŠ z BC Galanta a rozhodne najbojovnejšie finále medzi Tomášom SISÁKOM z MŠK Vranov nad Topľou s Tiborom KRUŽELOM z  BC Trnava.

V staršom doraste (juniori) dominovala skúsenosť a bojovnosť jednotlivých boxerov. V hmotnosti do 51 kg Róbert DEMETER z MŠK Vranov nad Topľou sa  práve tvrdými údermi presadil proti  Jozefovi TAVALIMU z BC Galanta, do 57 kg  Mário NAGY z ŠKB Spartak Komárno skúsenosťou a nasadením proti Petrovi PETROVI (Lokomotíva Košice). Bojovnosť dominovala v stretnutiach do 64 kg medzi Jozefom POLÁKOM (ŠKB Spartak Komárno s Romanom ŠAMKOM z Lokomotívy Košice a veľmi vyrovnané stretnutie bolo aj v tejto hmotnosti medzi Zdenkom KONRÁDYM z BC Lokomotíva Košice a Zsoldom CSICSOM z ŠKB Spartak Komárno.  Predčasným finále bolo stretnutie dvoch v súčastnej dobe najskúsenejších boxerov v hmotnosti do 69 kg Erikom BALOGOM z Lokomotívy Košice a Lukášom ŠILIGOM z MŠK Vranov nad Topľou. V ťažších hmotnostných  kategóriach  sa prejavil kondičný deficit. I keď bojovné, ale kondične náročné stretnutia boli v hmotnosti  do 75 kg medzi Michalom FIRMENTOM z BC Lokomotíva Košice a Martinom VARGOM z ŠKB Spartak Komárno, do 81 kg Máriom  NOVÁKOM z BC Galanta a jeho súpermi Slavomírom ŠKVARKOM a Matejom SOROKÁČOM, obaja MŠK Vranov nad Topľou. V boji ťažkých váh skončilo stretnutie medzi Miroslavom BAJUSOM z BC Lokomotíva Košice a Jaroslavom ŠUHAJDOM z ŠKB Spartak Komárno verdiktom rsc v 1. kole v prospech Košického boxera.

Z čoho sa môžeme tešiť do budúcna sú nové tváre v kategórii žiakov a kadetov a ich účasť na turnajoch. Až záver roka zmobilizoval trénerov a funkcionárov klubov k účasti na poslednom turnaji. Rozhodne v roku 2007 sa musí zo strany stredísk CTM zodpovednejšie pristupovať účasťou  na turnajoch  a súťaži jednotlivcov. V mládežníckych kategóriach je do budúcna  na čom stavať a je z čoho vyberať na medzinárodné turnaje. Ťažko je hodnotiť ligu seniorov. Absencia seniorskej ligy nadáva dobré nádeje do budúcna pokiaľ sa nebude sledovať príklad súťaží mládežníckych kategórii. Pre rok 2007 je návrh usporiadania štyroch až piatich turnajov v kategórii seniorov. To či táto súťaž odštartuje bude dielom každého klubu. Možnosť neobmedzovať účasť na súťaži každého zainteresovaného klubu, čo má seniora vytvára predpoklady oživenia seniorského boxu na Slovensku. Na to, aby sa táto súťaž odštartovala bude potrebná finančná podpora zo strany vedenia boxu, nájdenia garanta a sponzora pre túto súťaž. Až po rozbehnutí takejto súťaže bude možné do budúcna uvažovať o nejakej lige družstiev, alebo inej medzinárodnej súťaži seniorov.
Súboj Arpáda LAKATOŠA z BC Galanta (červený) a Jozefa ROSTÁSA z ŠKB Spartak Komárno.
Peter PETRO (Lokomotíva Košice) cez prestávku
Víťaz Ľuboš FERDINAND (OBK Tomášikovo)
STRETNUTIA PRVÉHO DŇA
11. novembra 2006
STRETNUTIA DRUHÉHO DŇA
12. novembra 2006
PORADIE NA 6. TURNAJI
KONEČNÉ PORADIE ODDIELOV
Vyhlásenie najlepších juniorov SLB - ročníka 2006
Spracoval:
Marián SMOLÁK
reprezentačný tréner kadetov a juniorov SR
MŠK Vranov nad Topľou
Pablo Software Solutions